x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii şi atacuri armate în Kabul: 47 de morţi, dintre care 36 de talibani

Explozii şi atacuri armate în Kabul: 47 de morţi, dintre care 36 de talibani

de Mediafax    |    16 Apr 2012   •   10:20
Explozii şi atacuri armate în Kabul: 47 de morţi, dintre care 36 de talibani

Numeroase explozii s-au inregistrat, duminica, in capitala Afganistanului, fiind vizate numeroase ambasade occidentale, sediul Parlamentului si o baza NATO, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Atacurile coordonate s-au incheiat dupa 17 ore de confruntari, soldandu-se cu moartea a 47 de persoane, dintre care 36 de atacatori.

Aceste actiuni de gherila, marcand inceperea ofensivei de primavara a talibanilor, s-au soldat si cu moartea a opt agenti ai serviciilor de securitate si a trei civili, conform ministrului de Interne, Bismillah Mohammadi.

Atacurile au avut loc cu mai putin de o luna inaintea summitului NATO de la Chicago, in cursul caruia statele occidentale vor stabili modalitatile de sustinere a Guvernului de la Kabul dupa retragerea trupelor straine la sfarsitul anului 2014.

Cel putin sase atacuri au vizat sediul Parlamentului afgan, sediul Presedintiei, principala baza a Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) si mai multe ambasade occidentale din Kabul.

Seful politiei din capitala afgana, Mohammad Ayoub Salangi, a declarat ca aproximativ 40 de ostatici dintr-un imobil situat in apropierea Parlamentului au fost eliberati nevatamati.

×
Subiecte în articol: securitate atacuri talibani afganistan