x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 14 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 14 octombrie 2004

14 Oct 2004   •   00:00
SCANDAL. Trimisul special american pentru datoria irakiana, James Baker, lucreaza si pentru o companie privata din SUA care are de recuperat miliarde de dolari din Irak, informeaza ziarul britanic The Guardian. Potrivit jurnalistilor britanici, Baker are legaturi cu compania Carlyle Group, unde este consilier si partener, cu o investitie de 180 de milioane de dolari. Carlyle doreste sa recupereze de la noul regim de la Bagdad 27 de miliarde de dolari in numele Kuweitului. (Irina Cristea)

ADOLESCENTUL "MACELAR". Un pusti de 17 ani a oripilat intreaga Bulgarie cu o crima care tine prima pagina a ziarelor din aceasta tara. Kristian Petrov si-a omorat un coleg din cauza unei datorii la jocuri de noroc, dupa care l-a dezmembrat bucata cu bucata. Politistii au fost socati sa descopere o parte din ramasitele victimei chiar in frigiderul criminalului. Confruntat cu dovezile fara drept de apel, Petrov i-a condus pe oamenii legii intr-o padure unde ascunsese alte parti din trupul colegului sau. (Irina Cristea)

TERORISTI CECENI IN SUA? Responsabilii de securitate americani analizeaza veridicitatea unui document in care se arata ca un grup de 25 de teroristi ceceni a patruns ilegal in iulie pe teritoriul Statelor Unite dinspre Mexic. Potrivit ziarului Washington Times, documentul a fost elaborat de o "sursa secreta credibila". (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe