x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 16 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 16 octombrie 2004

16 Oct 2004   •   00:00
DEFICIT RECORD. Americanii se mandresc cu un deficit bugetar record pentru anul fiscal 2004, cel mai mare din anul 1992, de nici mai mult, nici mai putin de 413 miliarde de dolari. Departamentul de trezorerie a anuntat ca deficitul reprezinta 3,6% din Produsul Intern Brut (PIB) si, chiar daca poate parea mare, estimarile anterioare prevedeau un deficit inca si mai mare, in jur de 445 de miliarde. (Ana Ilie)

ADIO, PARTIDELOR MICI! In linia ultimelor actiuni de sporire a puterii Kremlinului, parlamentarii fideli presedintelui Vladimir Putin au inaintat o propunere legislativa de schimbare a regulilor de inregistrare a partidelor politice. Potrivit initiativei, un partid are nevoie de cel putin 50.000 de membri in toata tara, altfel nu poate intra in legalitate, ceea ce ar face imposibil partidelor mici, precum cele ale opozitiei, sa isi faca auzita vocea. (Ana Ilie)

BLAIR SE REORIENTEAZA. Un preot care oficiaza slujba de duminica pentru premierul britanic Tony Blair si familia sa sustine ca acesta, anglican din nastere, ar fi pregatit sa treaca la religia romano-catolica. Parintele Timothy Russ a dezvaluit ca a avut o discutie serioasa cu Blair pe aceasta tema. "Daca ma intrebati pe mine, eu cred ca Blair vrea sa devina catolic", a declarat Russ, care a mai adaugat ca Blair nu ar face aceasta schimbare cat timp detine functia de premier. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe