x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 2 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00
DEZVALUIRI. Un important senator democrat si-a exprimat dezamagirea, intr-o scrisoare adresata Casei Albe, pentru faptul ca discursul tinut de premierul irakian Iyad Allawy in plenul Congresului american a fost scris, in mare parte, de expertii presedintiei SUA. Senatorul de California, Dianne Feinstein, a marturisit ca initial discursul lui Allawi i-a dat "speranta ca eforturile de reconstructie merg inainte in toata tara si ca alegerile vor fi organizate la timp", insa atunci cand a aflat ca de fapt textul fusese scris la Casa Alba si-a dat seama ca acestuia ii lipseste credibilitatea. (Ana Ilie)

PE FARAS. Ambasadorul Bulgariei in Germania este somat sa paraseasca postul, dupa un incident care s-a lasat cu urmariri pe soselele Berlinului si cu ranirea unui politist. Purtatorul de cuvant al Ministerului german de Externe a confirmat ca s-a cerut retragerea din functie a ambasadorului Nicolai Apostolov. La inceputul saptamanii, Apostolov a fost arestat de politistii berlinezi pentru ca a condus cu viteza excesiva, a ranit un politist si a refuzat sa se supuna testului de alcoolemie. (Irina Cristea)

FARA CONCURENT. Mary McAleese a fost realeasa in functia de presedinte al Irlandei, in conditiile in care nici un contracandidat nu s-a inscris in cursa. "Ma bucur ca am fost aleasa, desi, sincera sa fiu, ma pregateam pentru inceperea campaniei electorale", a spus McAleese. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe