x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO - 22 septembrie 2004

EXTERNE/INFO - 22 septembrie 2004

22 Sep 2004   •   00:00
KALASNIKOV... LA STICLA. Inventatorul armei devenite cunoscute sub numele de "Kalasnikov" face reclama unei marci de vodca ce-i poarta numele. Generalul Mihail Kalasnikov, acum in varsta de 84 de ani, spune ca vrea sa continue "buna traditie" a numelui sau. Cea mai buna solutie: Vodca Kalasnikov. Bautura este fabricata la Sankt Petersburg si a fost lansata zilele trecute la Londra. Pretul unei sticle este de 24 de dolari. Chiar si asa, mai multe cluburi britanice si-au facut stocuri din licoarea lui Kalasnikov.

UN CANDIDAT ACUZA. Candidatul opozitiei liberale la alegerile prezidentiale din Ucraina, Victor Iuscenko, spitalizat saptamana trecuta in Austria pentru o infectie misterioasa, spune ca a fost victima unei tentative de asasinat. Iuscenko acuza regimul de la Kiev ca a comandat otravirea lui, pentru ca reprezinta un pericol in calea castigarii alegerilor de catre candidatul puterii. Membrii Parlamentului au decis infiintarea unei comisii care sa ancheteze cazul.

DISTINCTIE. Premierul bulgar Simeon de Saxa-Coburg va deveni cetatean prin adoptie al Madridului, orasul unde a trait mai bine de 50 de ani, in exil. Potrivit publicatiei virtuale Novinite, decizia de a-l "adopta" pe premierul si fostul rege al Bulgariei a fost luata de Comisia municipala pentru Arte din Madrid pe motiv ca "orasul i-a servit acestui aristocrat drept refugiu".

Grupaj realizat de Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe