x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/INFO - 24 septembrie 2004

EXTERNE/INFO - 24 septembrie 2004

24 Sep 2004   •   00:00
SANGE SI GROAZA. Organizatia Jihadului, o grupare extremista din Irak, a anuntat ieri uciderea celor doua italience, in varsta de 29 de ani, luate ostatice la 7 septembrie. O alta grupare islamista a postat pe Internet un filmulet cu decapitarea unuia dintre cei doi americani ucisi in cursul saptamanii. Aceeasi grupare a prezentat un material filmat cu britanicul Ken Bigley, capturat saptamana trecuta. El l-a implorat pe premierul Tony Blair sa accepte conditiile puse de insurgenti. (Anca Aldea)

NATO, IN IRAK. Statele-membre NATO au cazut de acord cu trimiterea in Irak a 300 de instructori militari care se vor ocupa de pregatirea fortelor irakiene. Decizia i-a multumit pe cei trei aliati din Europa care s-au opus vehement interventiei NATO in Irak, Franta, Germania si Belgia. Misiunea va deveni oficiala dupa reuniunea neoficiala a ministrilor Apararii din NATO, ce va avea loc luna viitoare in Romania. (Anca Aldea)

PRESEDINTELE POET, IN DIRECT LA TV. Vestitul presedinte al Turkmenistanului, Sapamurat Niazov, a recitat in direct, o ora si jumatate, la toate cele trei canale de televiziune din tara, versuri. Nu orice fel de versuri, ci propriile poezii, scrie agentia Rusia la zi. "Am recitat din noua mea colectie de opere poetice, intitulata "Primavara inspiratiei"", a spus liderul de la Ashabad. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: externe