x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Info - 4 octombrie 2004

EXTERNE/Info - 4 octombrie 2004

04 Oct 2004   •   00:00
CONTROLATI LA PSIHIC. Americanii vor sa fie 100% siguri ca in avioane nu urca persoane periculoase. Si pentru asta au de gand sa testeze un nou sistem de securitate pe aeroporturi. Acesta va detecta cat de agresivi sunt calatorii. Nu vor mai exista doar detectoarele de obiecte periculoase, ci si specialisti care "scaneaza" psihicul. Cel putin asa sustine saptamanalul american Time, care anunta ca noul sistem va fi testat incepand cu sfarsitul acestei luni in nord-estul SUA. (Lavinia Tudoran)

HAOS IN IRAK. Aviatia americana a atacat, in noaptea de sambata spre duminica, "un depozit de armament" din Fallujah, la vest de Bagdad. Peste 100 de rebeli au fost ucisi in bombardamentele lansate dupa ce americanii au preluat controlul asupra orasului Samara, aflat la nord de capitala irakiana, zguduit de puternice atacuri-kamikaze timp de doua zile. (Anca Aldea)

ANIVERSARE SANGEROASA. O serie de explozii s-au inregistrat in week-end in nord-estul Indiei. Cel putin 53 de persoane si-au pierdut viata si 153 au fost ranite in deflagratiile ce au avut loc sambata si duminica, la o ora de varf, in zone aglomerate. Potrivit autoritatilor locale, atentatele s-au desfasurat in ziua in care indienii au aniversat 135 de ani de la nasterea lui Mahatma Gandhi, "apostolul non-violentei". (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe