x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei 14 mai 2004

EXTERNE/Stirile zilei 14 mai 2004

14 Mai 2004   •   00:00

Maraton pentru Kozlodui

Sute de lucratori in domeniul nuclear au alergat ieri si astazi intr-un maraton in nordul Bulgariei, in semn de protest fata de inchiderea, la solicitarea Uniunii Europene, a patru reactoare de la Kozlodui. La evenimentul organizat de Consiliul mondial al functionarilor in domeniul nuclear au participat „maratonisti" din 15 tari ale Europei, intre care Spania, Franta, Germania, Suedia, Romania. Startul s-a dat ieri la Pleven pentru ca astazi sa treaca prin Kozlodoui si sa ajunga la linia de sosire din fata Parlamentului din Sofia. (Anca Aldea)

SUA violeaza drepturile omului

In reactie la cele opt masuri restrictive impuse Cubei de catre administratia americana, Ambasadorul Cubei la Bucuresti, Lazaro Mendez Cabrrera, a acuzat ieri SUA ca agraveaza „razboiul economic" dus de mai bine de 45 de ani impotriva acestei insule. Cabrrera crede ca exista posibilitatea ca SUA sa pregateasca a actiune agresiva directa in Cuba. Ambasadorul a tinut sa asigure ca poporul cubanez „va iesi victorios, independent de politica agresiva a americanilor". Diplomatul cubanez a expus, intr-o conferinta de presa, masurile „brutale" economice si politice impuse tarii sale de catre Administratia Bush, „intr-o flagranta violare a drepturilor omului". (Ana Ilie)

Schimbare de Guvern in India

Alegerile legislative din India s-au incheiat cu victoria-surpriza a Opozitiei si cu demisia premierului Atal Behari Vajpaee, informeaza Mediafax. Partidul sau, Bharatiya Janata, nationalist hindus, va trece in Opozitie in viitorul Parlament al tarii, fiind invins de formatiunea condusa de Sonia Ghandi, vaduva fostului prim-ministru Rajiv Ghandi, asasinat in 1991. Printre candidatii care au reusit sa obtina un fotoliu in Legislativul indian se numara si fiul Soniei, Rahul Gandhi. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: externe