x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 17 iulie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 17 iulie 2004

17 Iul 2004   •   00:00

Definitiv - Filipinezii se retrag din Irak

Comandantul fortelor filipineze din Irak urma sa paraseasca ieri tara, impreuna cu 10 dintre oamenii sai. Masura a fost luata din cauza presiunilor exercitate de o grupare terorista, care a capturat un conational in Irak si care ameninta ca il va ucide, daca Manila nu-si retrage trupele. Cedarea Manilei a fost criticata de membrii coalitiei din Irak. (Anca Aldea)

India - 100 de copii, arsi de vii

Un incendiu de proportii izbucnit ieri intr-o scoala din statul Tamil Nadu, in sudul Indiei, a facut cel putin 100 de morti, majoritatea copii. Potrivit autoritatilor locale, alte zeci de micuti au fost internati de urgenta cu rani grave. Incendiul a izbucnit in bucatarie, unde se pregatea, la un cuptor de lemn, masa. (Anca Aldea)

Irak - S-a gasit un decapitat

Politia irakiana a descoperit pe malurile fluvului Tigru un cadavru decapitat. Un oficial din politia irakiana a confirmat faptul ca respectivul cadavru apartine bulgarului Gheorghi Lazov, asasinat luni de gruparea terorista a lui Al-Zarqawi. (Anca Aldea)

EDITIA a II-a

Tiraspol - Adio, scoala romaneasca!

Autoritatile transnistrene au sechestrat joi seara mobila, echipamentul si arhiva singurei scoli cu predare in limba romana din Tiraspol. Inchiderea scolii are loc la o zi dupa vizita la Tiraspol a inaltului comisar OSCE pentru minoritati nationale, Rolf Ekeus, care primise asigurari de la autoritatile locale ca scolile cu grafie latina vor fi inregistrate in termen de o saptamana. (Vitalie Calugareanu)
×
Subiecte în articol: externe