x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 19 iulie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 19 iulie 2004

19 Iul 2004   •   00:00

Paris - Protestul tiganilor din Romania

Circa 250 de tigani din regiunea pariziana au manifestat sambata, la Paris, contra expulzarilor si pentru a cere permise de sejur. Majoritatea erau din Romania, instalati in regiunea pariziana si care vor sa nu fie trimisi acasa, plangandu-se ca le sunt sistematic refuzate cererile de permise de sejur. Tiganii romani au, potrivit L’Express, o viza turistica de trei luni, care nu le permite sa lucreze pe teritoriul Frantei. (Marina Constantinoiu)

Criza - Haos in Gaza

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Yasser Arafat, a respins sambata cererea de demisie a premierului Ahmed Qorei, motivata de o serie de rapiri ale unor occidentali in Fasia Gaza. Potrivit unor surse locale, Arafat a acceptat o reforma a serviciilor de securitate, in sensul reducerii numarului de institutii de la opt la trei. Ieri, sediul serviciilor palestiniene de informatii din Khan Yunes (Fasia Gaza) a fost incendiat de Brigazile Martirilor Al-Aqsa. "Toti detinutii au fost eliberati, iar armele gasite in cladire au fost furate", sustin martorii oculari. (Anca Aldea)

Austria - Arnold de 1 euro

Lui Arnold Schwarzenegger i se pregateste ceva. Chiar de ziua lui, la 30 iulie, actorul de origine austriaca, ajuns guvernator al Californiei (SUA), va primi din partea Austriei un timbru in valoare de 1 euro (foto). Serviciul postal din Austria spera ca micutul cadou cu chipul unui Arnie serios, pozat in fata drapelelor american si austriac, ii va aminti acestuia de radacinile sale. Timbrul face parte dintr-o serie de colectie intitulata "Austriecii care traiesc in strainatate". (Anca Aldea)

Grecia - Arestat in cazul Djindjici

Politia greaca a capturat un suspect in cazul fostului premier sarb, Zoran Djindjici, asasinat in martie 2003. Potrivit BBC, asupra lui Dejan Milenkovici, de 34 de ani, arestat vineri, a fost gasita o geanta "cu foarte multi bani". Autoritatile locale au anuntat ca Dejan calatorea incognito, fara acte de identitate asupra lui. Ca membru al clanului Zemun, banuit ca ar fi comis asasinatul, Dejan este unul dintre principalii suspecti in cazul Djindjici, sustin surse ale politiei. El urmeaza sa fie extradat. (Anca Aldea)
×
Subiecte în articol: externe