x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 19 mai 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 19 mai 2004

19 Mai 2004   •   00:00

Bulgaria pregateste Tratatul de aderare

La sfarsitul lunii iunie, in Bulgaria va fi creata echipa de experti care va incepe elaborarea Tratatului de aderare a tarii la Uniunea Europeana (UE), pentru ca textul acestuia sa fie semnat pana la inceputul lui 2005 si ratificat de cele 25 de state membre UE pana la sfarsitul lui 2006, potrivit Rador. Exista sanse ca pana la sfarsitul lunii iunie sa fie inchise si ultimele doua capitole de negocieri cu UE, potrivit oficialilor de la Sofia. Elaborarea textului propriu-zis al tratatului va incepe abia la sfarsitul negocierilor.

Papa a implinit 84 de ani

Papa Ioan Paul al II-lea a implinit ieri 84 de ani. Centrala telefonica, site-ul Internet si cutia postala ale Vaticanului au fost asaltate de mesaje cu urari din intreaga lume adresate Papei. Intr-o carte de memorii publicata cu ocazia aniversarii sale, Papa marturiseste ca adevarata sa pasiune a fost de a deveni actor si ca era considerat ca „foarte dotat" pentru actorie, domeniu in care ar fi facut cariera. Cartea a fost tradusa in mai multe limbi si tiparita in milioane de exemplare, distribuite in intreaga lume. Este vorba despre memorii ale Papei, din ziua in care a fost numit episcop, la 4 iulie 1958, pana la alegerea sa ca Papa, la 16 octombrie 1978.

Suplimentari de trupe pentru coalitie

Marea Britanie si Statele Unite, principalii furnizori de trupe pentru coalitia din Irak, se gandesc deja la suplimentarea efectivelor, pentru a face fata violentelor din aceasta tara. Londra va anunta saptamana viitoare trimiterea unui contingent de 3.000 de militari, iar SUA au facut apel la 4.000 de militari aflati in prezent in Coreea de Sud. Toate aceste suplimentari preced transferul de suveranitate prevazut pentru 30 iunie si au loc pe fondul unor noi acuzatii de tortura aduse trupelor americane de catre detinutii irakieni.

Schwarzenegger se duce la cosmetica

Actorul devenit guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, isi mentine aspectul tineresc apeland la serviciile unui salon de cosmetica, unde isi vopseste parul si-si face pedichiura, potrivit Ananova. Schwarzenegger, care are 56 de ani, viziteaza un salon de cosmetica din Beverly Hills de doua ori pe luna, pentru a se tunde si a-si face pedichiura.

Grupaj realizat de Marina Constantinoiu
×
Subiecte în articol: externe