x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 22 mai 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 22 mai 2004

22 Mai 2004   •   00:00

Quebecul vrea mai multi imigranti

Ministerul pentru Imigrare din Quebec (Canada) si-a anuntat intentia de a primi tot mai multi imigranti in urmatorii trei ani. Potrivit presei canadiene, pana in 2007, autoritatile din Quebec vor derula un proiect ambitios de atragere si integrare a fortei de munca straine in regiunile din zona Montrealului. In valoare de 35 de milioane de dolari, strategia ministerului a fost lansata in 1990. In zona Quebecului, 63% din populatie sunt imigranti. (Anca Aldea)

Teste ADN pentru Ron Arad

Institutul Medico-Legal Abu Kabir din Tel Aviv a primit, spre examinare ADN, fragmente osoase despre care se presupune ca ar apartine pilotului israelian de origine romana, Ron Arad, dat disparut de 18 ani si despre a carui soarta nu se mai stie nimic. Potrivit postului national de radio israelian, testele vor dura o luna. Ron Arad, ai carui parinti, acum decedati, s-au nascut in Romania, a fost dat disparut acum 18 ani, dupa ce avionul sau a fost doborat in Liban. Aceste ramasite umane ar fi fost transmise autoritatilor israeliene de o grupare libaneza, care ar putea fi miscarea proiraniana Hezbollah. (Marina Constantinoiu)

Niazov face pe modestul

Presedintele Turkmenistanului, Saparmourat Niazov, s-a plictisit se pare sa se vada peste tot. El a cerut retragerea tututor statuilor, afiselor si portretelor de pe strazile capitalei Ashabad si din toate locurile publice. Decizia subita a fost pusa in aplicare imediat, fara alte explicatii din partea oamenilor presedintelui, sustine Agentia France Press. In locul uriaselor imagini ale lui Niazov, pe blocurile de locuinte si pe peretii institutiilor de stat au aparut joi noapte afise cu tematica politica. (Anca Aldea)

Opozitia bulgara cere retragerea trupelor

Stanga bulgara a cerut autoritatilor sofiote sa retraga trupele din Irak, in absenta unei rezolutii a ONU. Partidul Socialist Bulgar sustine ca, in cazul in care fortele de mentinere a pacii nu au un mandat ONU bine stabilit, iar viitorul guvern irakian nu este sub egida Natiunilor Unite si, deci, nu este considerat legitim de catre poporul irakian, atunci militarii bulgari ar trebui sa paraseasca tara cat de repede posibil. Socialistii urmeaza sa ceara Legislativului informatii „cat mai corecte" despre adevarata situatie din Irakul post-Saddam. (Anca Aldea)
×
Subiecte în articol: externe