x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 23 iulie 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 23 iulie 2004

23 Iul 2004   •   00:00

Israel - Lui Sharon i-a casunat pe Europa

"Premierul Ariel Sharon ii va explica reprezentantului Uniunii Europene pentru politica externa, Javier Solana, asteptat in Israel, ca prin votul de la ONU impotriva construirii zidului de separare in Cisiordania, Uniunea nu mai poate spera sa joace un rol diplomatic activ in regiune." Declaratia a fost facuta, potrivit AFP, de un inalt responsabil israelian. Si Franta a fost acuzata ca duce o politica antiisraeliana care incurajeaza antisemitismul. (L.T.)

Irak - Soferii, usor de luat ostatici

Inca sase barbati au fost luati ostatici in Irak. Potrivit Mediafax, televiziunea Al-Arabiya sustine ca teroristii i-au amenintat pe cei sase cu decapitarea, daca firma nu se retrage din Irak. (L.T.)

Armata SUA - Hrana cu... urina

Pentru ca militarii americani sa se hraneasca fara a cara provizii suplimentare de apa, armata SUA a gasit o solutie inedita. Datorita unui filtru special ce omoara bacteriile, ei pot utiliza apa nepotabila si chiar urina pentru a rehidrata hrana uscata pusa la dispozitiei de armata sau pot alege meniul ce contine "sandvisul indestructibil", nealterabil trei ani. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: externe