x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 28 mai 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 28 mai 2004

28 Mai 2004   •   00:00

Diana, pion intr-un complot regal

Printesa Diana era convinsa ca sotul sau, printul Charles, a facut o intelegere secreta cu printul de Edinburgh, potrivit careia ar fi putut sa o paraseasca dupa cinci ani de casnicie, pentru a se intoarce la iubita sa, Camilla. Indurerata, Diana i-a scris tatalui lui Charles, printul de Edinburgh, pentru a-i spune cat de rau se simte stiind ca a fost folosita doar pentru "a produce un mostenitor si o rezerva", pentru ca apoi sa fie parasita. A marturisit ca stie aceste lucruri chiar din gura lui Charles. (Ana Ilie)

Oasele pentru caini, interzise

Macelarii din statele membre UE nu mai au voie sa dea cainilor oase dupa ce, prin noua legislatie europeana, acestea sunt considerate reziduuri, care trebuie incinerate pe cheltuiala producatorilor, potrivit The Sun. Macelarii au fost avertizati ca risca amenzi daca vor continua sa furnizeze astfel de produse crescatorilor de animale de casa. Costul incinerarii s-ar putea ridica, anual, circa 2.000 de lire sterline. (Marina Constantinoiu)

Noi imagini , noi abuzuri

Noi imagini cu prizonieri chinuiti la inchisoarea Abu-Ghraib au aparut ieri la postul american de televiziune NBC. In fotografii, anchetatorii arunca in detinutii goi cu diverse obiecte, sau ii obliga sa se intinda pe jos, dupa care le infing cate un genunchi in gat. Imaginile risca sa provoace un nou val de furie si de proteste, atat din partea irakienilor, cat si a comunitatii internationale. Un scandal asemanator ameninta sa izbucneasca si in Kosovo, dupa aparitia unor fotografii in care militari germani abuzeaza prizonieri. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: externe