x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei 29 aprilie 2004

EXTERNE - Stirile zilei 29 aprilie 2004

29 Apr 2004   •   00:00

Blair ne integreaza mai repede

Premierul britanic Tony Blair a recunoscut ca guvernul a gresit atunci cand nu a plecat urechea la semnalele de alarma cu privire la abuzurile din sistemul de imigratie. Blair a promis insa ca, de acum incolo, controalele vor fi mai stricte si nu vor mai fi trecute cu vederea dosarele falsificate, precum cele depuse de cetatenii romani si bulgari. A fost insa generos cu tara noastra si cu Bulgaria, pe care le vede integrate cu siguranta in Uniunea Europeana. Desi nu stie cu precizie cand: „Vor adera cu siguranta in doi, trei ani". (Ana Ilie)

Sacrifiu pentru portretul dictatorului

Propaganda comunista a invins: mai multi nord-coreeni au murit ca eroi incercand sa salveze portretul liderului Kim Jong-il dupa explozia uriasa a garniturilor de tren incarcate cu compusi chimici. Presa nord-coreeana relateaza cazurile a cel putin patru persoane care s-au sacrificat pentru a salva imaginea lui Kim Jong-il. Sunt dati ca exemplu muncitorii Choe Yong-Il si Jon Tong-Sik, care au cautat portretele „sacre" inainte de a-i ajuta pe supravietuitori sa isi caute parintii si sa isi salveze bunurile. (Ana Ilie)

Oaia Shrek a facut cunostinta cu foarfecele

Shrek, oaia merinos din Noua Zeelanda devenita celebra pentru abilitatea cu care s-a ascuns timp de sase ani de masina de tuns, a ramas, in sfarsit, fara mitosul invelis. Mii de neozeelandezi s-au adunat in fata televizoarelor pentru a-l vedea pe Shrek tuns si frezat de un fost campion mondial la sabie. Oaia a pozat apoi alaturi de stapanul sau, John Perriam. Evenimentul a fost folosit in scop caritabil, in beneficiul unei asociatii pentru protectia copiilor. Lana lui Shrek, suficienta pentru 20 de costume barbatesti, va ajunge si ea la o licitatie de binefacere. (Irina Cristea)

Masacru in sudul Thailandei

Trei provincii din sudul Thailandei, zona unde traieste minoritatea musulmana, aratau miercuri ca un teatru de razboi dupa ce tineri separatisti, inarmati cu sabii, au atacat in zori 10 posturi ale politiilor locale. Fortele de ordine, sprijinite de armata, au reprimat cu brutalitate atacul, intr-o escaladare fara precedent a violentelor izbucnite inca din ianuarie in regiune. Potrivit postului de televiziune Euronews, in ciocniri au fost ucise peste 110 persoane. Trupurile a 38 de rebeli au fost gasite sub ruinele moscheei din Pattani, locas considerat sfant. (Victor Rusu)
×
Subiecte în articol: externe