x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei

EXTERNE/Stirile zilei

18 Oct 2004   •   00:00

18 octombrie 2004

Coreea de Nord - Bomba cu plutoniu e gata

Un purtator de cuvant al Guvernului nipon a declarat ca Phenianul are deja o bomba cu plutoniu si este pe punctul de a obtine bombe cu uraniu, beneficiind de sprijinul Pakistanului. Potrivit aceleiasi surse, bomba cu plutoniu este similara celei lansate, in 1945, de avioanele americane la Nagasaki. Oficialul guvernamental a declarat, in fata membrilor Partidului Liberal Democrat din Japonia, ca este o rusine faptul ca Pakistanul incearca sa ajute regimul nord-corean sa obtina dispozitive letale. (Anca Aldea)

SUA - Bill Clinton ia o pauza

Fostul presedinte american Bill Clinton nu va fi prezent la toate reuniunile electorale ale colegului sau democrat candidat la prezidentialele din noiembrie, John Kerry. "Din motive de sanatate", explica mai multe ziare de peste Ocean. In prezent, Clinton se reface dupa operatia de inima suferita la 6 septembrie, iar medicii l-au sfatuit sa se odihneasca. Pana si obisnuitele plimbari il obosesc, au declarat recent prieteni apropiati ai fostului presedinte. (Anca Aldea)

China - Cu satelitul in casa

Niste chinezi s-au trezit, intr-o noapte, cu un satelit in casa. Corpul ceresc a avariat acoperisul unei cladiri dintr-o localitate situata in sud-vestul Chinei. Nu au fost inregistrate victime si nici satelitul nu a patit nimic. Potrivit ziarului Tineretului chinez, satelitul era, de fapt, o capsula a unei sonde spatiale, lansata pentru o serie de experimente stiintifice, si a cazut dupa incheierea unei misiuni de 18 zile. (Anca Aldea)

Alegeri la Kiev - Studentii tin cu opozitia

Peste 10.000 de studenti au manifestat sambata la Kiev impotriva regimului Kucima. Studentii si-au exprimat sustinerea fata de Viktor Iuscenko, candidatul opozitiei la prezidentialele din 31 octombrie. Tot sambata, politia ucraineana a patruns in forta in sediul din Kiev al miscarii contestatare Pora, de opozitie, din cauza unei alerte cu bomba. Membrii Pora, care au legaturi cu Otpor (Rezistenta), organizatie sarba care a ajutat la inlaturarea de la putere a lui Slobodan Milosevici, sustin ca perchezitia sediului lor a fost inscenata din ratiuni electorale. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe