x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

01 Apr 2004   •   00:00
Audienta injumatatita

Influentul post american de televiziune CNN si-a pierdut, in primele trei luni ale lui 2004, mai mult de jumatate din audienta, 52% dintre telespectatori alegand alte posturi. Doar 458.000 de persoane urmaresc, in medie, CNN. Un singur program al televiziunii, „Larry King Live", s-a situat pe locul trei in topul celor mai urmarite show-uri de televiziune. De notat ca in primul trimestru al anului 2003, CNN a inregistrat o crestere spectaculoasa a audientei, in timpul transmiterii, in direct, a razboiului din Irak. (Ana Ilie)

Bush Jr. este „sarit de pe fix"

Americanii au realizat pentru data de 1 aprilie, un sondaj neobisnuit cu tema „cei mai sariti de pe fix" americani, in care se afla, la loc de cinste, cantaretul Michael Jackson si presedintele George W. Bush. Printre cei zece americani „cei mai sariti de pe fix" se numara si fostul idol al femeilor casnice, Martha Stewart, cantareata Britney Spears si baschetbalistul Kobe Bryant, suspect de viol. Presedintele Bush s-a clasat pe locul zece cu 50% dintre voturi, pentru controversa privind armele de distrugere in masa din Irak. (Ana Ilie)

Grecia, paralizata de greva

Grecia a fost ieri paralizata, timp de 24 de ore, de o greva de proportii. Confederatia generala a muncitorilor, care numara peste 600.000 de membri, a lansat miscarea in semn de protest fata de refuzul guvernului de a mari salariile cu 8% si de a micsora numarul orelor de lucru pe saptamana. In consecinta, toate transporturile publice maritime si terestre au fost blocate, la fel si lucrul, si asa intarziat, la santierele viitorului complex olimpic. (Ana Ilie)

Anti-europenii conduc sondajele

In premiera partidul anti-european polonez condus pe politicianul populist Andrei Lepper s-a situat, surprinzator, in topul preferintelor electoratului, obtinand 29% din intentiile de vot. Anti-europenii au depasit partidul liberal Platforma Civica, creditata cu 26%, Liga familiilor poloneze, o organizatie ultracatolica, care a strans doar 10% din voturile exprimate, si partidul de guvernamant SLD, cu doar 8%. Sondajul a fost efectuat inainte ca premierul Leszek Miller sa isi anunte demisia, stabilita a intra in vigoare la data de 2 mai. (Ana Ilie)

Condoleezza, la interogatoriu

Consilierul pe probleme de securitate nationala al presedintelui american George W. Bush, Condoleezza Rice, depune marturie in fata comisiei independente care ancheteaza atacurile de la 11 septembrie 2001. Rice, prietena de familie a lui Bush Jr., ramasese singurul membru al Administratiei neimplicat in vreun scandal. Aceasta insa pana la controversa iscata de declaratiile fostului consilier al lui Bush, Richard Clarke, care a spus ca Rice habar nu avea ce este Al-Qaeda inainte de atentatele din SUA. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe ana