x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

19 Mar 2004   •   00:00
Un asteroid la doi pasi de Pamant

NASA a descoperit un asteroid de dimensiuni mici, care a trecut pe deasupra Pamantului la o distanta de doar 43.000 de kilometri, aceasta fiind cea mai mare apropiere de Terra a unui corp ceresc inregistrata vreodata. Obiectul, numit 2004 FH, are doar 30 de metri in diametru si a trecut ieri-seara pe langa planeta noastra, pe deasupra Oceanului Atlantic, fiind vizibil din Europa, Asia si o mare parte a Emisferei Sudice. (Ana Ilie)

Teroristii au fost dusi la judecata

Patru noi suspecti in cazul sangeroaselor atentate de joia trecuta de la Madrid au fost arestati de politia spaniola. Inca 20 de marocani sunt cautati cu inversunare. In total, in custodia autoritatilor sunt noua suspecti. Ceilalti cinci, trei marocani si doi indieni, au comparut ieri in fata justitiei. In "trenurile mortii" si-au pierdut viata 201 persoane si au fost ranite alte peste 1.400. Pe lista victimelor se afla, din nefericire, si 16 romani. Un numar de 84 de concetateni de-ai nostri au fost raniti. (Lavinia Tudoran)

Regele masajului intra in politica

"Regele masajului" din Thailanda s-a hotarat sa isi depuna candidatura pentru postul de guvernator al Bangkokului, dar a recunoscut ca saloanele sale gazduiesc prostituate si ca trebuie sa mituiasca cu sume uriase politia. Chuwit Kamolvisit nu se intimideaza de concurenta, deoarece "toti oamenii politici sunt murdari" si el vrea "sa curete cativa", asa cum face in saloanele sale. Daca va fi ales, la scrutinul programat in cursul acestei veri, Chuwit a promis ca isi va inchide saloanele de masaj in doar sapte zile. (Ana Ilie)

Kerry "ameninta securitatea SUA"

Vicepresedintele american Dick Cheney s-a lansat intr-un atac fara precedent la adresa candidatului democrat la presedintie, senatorul John Kerry. In opinia lui Cheney, Kerry este "slab", ii lipseste hotararea convingerilor si in general "reprezinta o amenintare la adresa securitatii natiunii americane". Referindu-se la dosarul serviciului militar efectuat de senator, Cheney a spus ca nu este "un document impresionant pentru cineva care aspira sa devina comandantul-sef al armatei in aceste timpuri grele pentru tara". (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe