x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

06 Mar 2004   •   00:00
Ossama, vanat nonstop

Fortele americane care scotocesc granita muntoasa dintre Pakistan si Afganistan, in cautarea teroristului Ossama ben Laden, vor trece in curand la aplicarea unei tactici de supraveghere permanenta. Este vorba de o strategie care le va permite sa tina sub observatie regiunea timp de 24 de ore pe zi, crescand "presiunea " asupra lui Ossama. Acesta, simtindu-se incoltit, va incerca sa isi schimbe ascunzatoarea, moment in care americanii spera sa puna mana pe el. (Ana Ilie)

Fugarul Karadzici lanseaza inca o carte

In timp ce trupele NATO il cauta de zor, fostul lider al sarbilor bosniaci, generalul Radovan Karadzici, a publicat la Belgrad o noua carte. Volumul se intituleaza "Scrisori din Razboi" si a fost prezentat publicului de Comitetul pentru adevarul despre Radovan Karadzici. Cartea fugarului contine scrisori din perioada 1992-1996. Printre destinatarii epistolelor figureaza fostul secretar general al ONU, Boutrou Boutros Ghali, unul dintre negociatorii britanici din fosta Iugoslavie, lordul Carrington, si fostul presedinte al SUA Bill Clinton. Acuzat de genocid si crime de razboi de Tribunalul Penal International, Radovan Karadzici este de negasit din 1996. (Irina Cristea)

Mercenari chilieni in Irak

Americanii apeleaza la mercenari chilieni pentru a asigura paza obiectivelor din Irak, informeaza "The Guardian". O firma aflata sub contract cu Pentagonul recruteaza comandouri din aceasta tara, oferindu-le oamenilor 4.000 de dolari pe luna ca sa stea cu ochii pe puturile petroliere din Irak. Un prim grup de 60 de fosti luptatori a fost adus deja intr-o tabara de antrenament din Carolina de Nord. Pentagonul a recurs la varianta mercenarilor dupa ce tot mai multi membri ai personalului de securitate adus in Irak au preferat sa se intoarca in SUA si sa-si ofere serviciile unor firme private. (Irina Cristea)

Kohl se reabiliteaza

Fostul cancelar al Germaniei, Helmut Kohl, si-a lansat ieri un volum de memorii, menit sa-i reabiliteze imaginea sifonata dupa scandalul financiar de acum patru ani, informeaza "The Telegraph". Kohl isi descrie anii tineretii, inclusiv amorurile si campania de cucerire a celei care i-a devenit sotie. Fostul cancelar a demisionat in anul 2000 de la conducerea Uniunii Crestin Democrate pentru ca a refuzat sa numeasca sursa unei contributii electorale de peste jumatate de milion de dolari. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe