x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei 8 mai 2004

EXTERNE - Stirile zilei 8 mai 2004

08 Mai 2004   •   00:00

Putin a depus juramantul la Kremlin

Presedintele rus, Vladimir Putin, si-a inceput ieri cel de-al doilea si ultimul mandat prezidential, promitand dezvoltarea societatii civile si libertatilor individuale. El a facut aceste afirmatii intr-un scurt discurs rostit dupa ce a depus juramantul la Kremlin, in fosta sala a tronului tarilor, in fata marilor lideri politici ai tarii. Singurul absent notabil a fost primul presedinte al Rusiei, Boris Eltin, care este racit. La ceremonie, care s-a incheiat cu 30 de salve de tun, au asistat 1.700 de invitati.

Kwasniewski a lucrat la negru

Presedintele Poloniei, Aleksander Kwasniewski, aflat intr-o vizita la Londra, a recunoscut ca a lucrat la negru, in 1974, pe cand era student. Potrivit Daily Mirror, actualul presedinte polonez a lucrat intr-un bar de langa Londra si, dupa cum a declarat, a avut ocazia sa-si perfectioneze limba engleza. Declaratia lui intervine pe fondul temerilor privind un aflux de imigranti din Polonia si celelalte noi membre ale UE, care ar dezechilibra piata locurilor de munca din Marea Britanie.

Infirmierele bulgare ar putea fi linsate

Infirmierele bulgare condamnate la moarte in Libia se tem ca vor fi ucise in inchisoarea din Tripoli, unde urmeaza sa astepte decizia Curtii Supreme. „Daca suntem trimisi la inchisoarea de la Djudeida (in Tripoli), vom fi ucisi la poarta inchisorii, de catre detinuti", a declarat una dintre condamnate, adaugand ca parintii copiilor contaminati cu HIV le-ar putea linsa. Un tribunal libian a declarat vinovate cinci infirmiere bulgare si un medic palestinian pentru ca ar fi provocat o epidemie de SIDA in spitalul pediatric din Benghazi, prin injectarea de produse sangvine contaminate.

Controversele Est-Vest

Dezvoltarea studiilor si politicilor de gen din Europa Centrala si de Est, in contextul integrarii europene, este tema unui seminar international organizat, zilele acestea, la Cluj, de Universitatea Babes-Bolyai, grupul GendeRomania. In cadrul conferintei se dezbat diverse teme: gen si politica, politici de gen, discursuri despre diferenta, specificul est-european al studiilor de gen, gen si mass-media.

Grupaj realizat de Marina Constantinoiu
×
Subiecte în articol: externe