x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Extrema-dreaptă este "singura opoziţie” din Franţa – Marine Le Pen

Extrema-dreaptă este "singura opoziţie” din Franţa – Marine Le Pen

de Marina Constantinoiu    |    22 Apr 2012   •   19:36

Candidata extremei-drepte franceze, Marine Le Pen, care a obtinut duminica la primul tur de scrutin la prezidentiale un scor istoric, cu 20% dintre sufragii, a declarat dupa anuntarea primelor estimari, ca ea reprezinta de acum inainte "singura opozitie' la adresa stangii franceze, relateaza AFP.

"Suntem singura opozitie la adresa stangii ultraliberale, ezitante si anarhiste', a declarat Marine Le Pen in fata simpatizantilor sai adunati la Paris. "Orice s-ar intampla in urmatoarele 15 zile, batalia Frantei nu face decat sa inceapa, nimic nu va mai fi ca inainte', a spus ea, apreciind ca a aruncat in aer "monopolul celor doua partide ale bancilor, ale finantelor, ale multinationalelor, ale renuntarii si ale abandonului', a spus aceasta. "Francezii s-au invitat, in ciuda oricarei asteptari, la masa elitelor', a mai spus Marine Le Pen, care este deputata europeana. "Primul tur nu este un sfarsit in sine, ci un inceput', a adaugat presedinta Frontului National, indemnand la o "reunire a patriotilor de dreapta si de stanga'.

Directorul sau de campanie, Florian Philippot, a anuntat ca Marine Le Pen isi va face cunoscuta pozitia la 1 mai in legatura cu sustinerea sau nu a unuia dintre cei doi candidati ramasi in cursa pentru al doilea tur de scrutin de la 6 mai.

Marine Le Pen a adus extrema-dreapta din Franta la un nivel pe care nu l-a mai atins niciodata pana in prezent, obtinand intre 18,2 si 20 la suta din voturi la primul tur al alegerilor prezidentiale, potrivit estimarilor rezultatelor publicate duminica seara, dupa inchiderea urnelor, relateaza AFP. Precedentul record pentru extrema-dreapta la un scrutin prezidential dupa 1962 dateaza din 2002, cand Jean-Marie Le Pen, tatal lui Marine, a obtinut spre surprinderea tuturor 16,86 la suta.

×