x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Extrema dreapta îşi face campanie prin contestarea dreptului la muncă pentru români în Hexagon

Extrema dreapta îşi face campanie prin contestarea dreptului la muncă pentru români în Hexagon

17 Apr 2012   •   20:02
Extrema dreapta îşi face campanie prin contestarea dreptului la muncă pentru români în Hexagon

Marine Le Pen, candidata extremistilor de la Frontul National in scrutinul prezidential din Franta, programat duminica, a denuntat proiectele CE privind salariile minime diferentiate, contestand dreptul romanilor si bulgarilor de a concura pe piata muncii din Franta, scrie Le Figaro.

Intr-un interviu acordat postului Europe1, Marine Le Pen s-a prezentat ca fiind "suflul schimbarilor radicale", criticand dur proiectele Comisiei Europene in favoarea salariilor minime diferentiate.

Candidata formatiunii xenofobe Frontul National sustine "eu sunt singura care poate schimba lucrurile. Toti ceilalti sunt reprezentantii esecului, eu sunt suflul schimbarilor radicale."

Marine Le Pen a denuntat "asa-numitul proiect al Europei sociale", denuntand propunerile Comisiei Europene privind "salarii minime decente", diferentiate pe domenii profesionale.

"Vor liberaliza in totalitate piata muncii in Uniunea Europeana, permitandu-le romanilor si bulgarilor sa intre in concurenta cu muncitorii francezi. Este o directiva Bolkestein de mii de ori mai ampla. Toate acestea sunt remediile ultraliberale pe care liderii Europei ni le impun de 20 de ani. Cu cat ne impun mai mult aceste remedii, cu atat suntem mai bolnavi", a spus Marine Le Pen.

Directiva Bolkenstein, la care s-a referit Marine Le Pen, a fost propusa de politicianul olandez Frits Bolkestein, in 2006, starnind o serie de polemici pentru ca permitea unei companii dintr-un stat membru UE sa recruteze personal din alt stat membru in virtutea reglementarilor din tara in care avea sediul.

×