x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Extremistul Breivik se vrea intervievat după gratii

Extremistul Breivik se vrea intervievat după gratii

31 Ian 2012   •   15:56
Extremistul Breivik se vrea intervievat după gratii

Autorul dublului atac terorist din Norvegia, care a provocat moartea a 77 de persoane in iulie 2011, Anders Behring Breivik vrea sa acorde un interviu unui post de televiziune strain.

Geir Lippestad, avocatul lui Breivik, a dat asigurari ca i-a recomandat clientului sau sa nu vorbeasca cu presa pentru ca "nu este intelept sa isi exprime opiniile inaintea procesului", conform tabloidului norvegian Verdens Gang, insa "cu toate acestea, Breivik a spus ca se va lasa intervievat de un post de televiziune strain".

Mare parte a presei locale si internationale si-a manifestat interesul de a-l intervieva pe Breivik, incarcerat provizoriu in apropiere de Oslo, acolo unde asteapta inceperea procesului, preconizata pentru 16 aprilie.

"Este adevarat ca in acest moment exista o televiziune straina" pe care extremistul a ales-o, "insa aceasta nu doreste sa spuna daca a incheiat vreun acord", a declarat un alt avocat al lui Breivik, Vibere Hein Baera, conform caruia, exceptand normele de securitate in vigoare, absolut firesti, nici un alt obstacol nu s-ar interpune in efectuarea acestui interviu.

Ostil Islamului si multiculturalismului european, Breivik a detonat o bomba in apropiere de sediul Guvernului norvegian, la 22 iulie, dupa care a deschis focul timp de mai mult de o ora asupra a sute de tineri laburisti, reuniti la o scoala de vara pe insula Utoeya, in apropiere de Oslo, ucigand, in total, 77 de persoane.

×