x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fabrica AUDI din Germania şi-a oprit producţia din cauza unei greve în Ungaria

Fabrica AUDI din Germania şi-a oprit producţia din cauza unei greve în Ungaria

28 Ian 2019   •   16:31
Fabrica AUDI din Germania şi-a oprit producţia din cauza unei greve în Ungaria

Producătorul de maşini premium Audi a fost forţat să oprească producţia la sediul său central din Ingolstadt (Germania), din cauza grevei angajaţilor de la subsidiara din Ungaria, a confirmat luni un purtător de cuvânt al producătorului de maşini premium, pentru postul de televiziune Bayerischer Rundfunk, transmit Reuters şi MTI.
Producţia va fi oprită luni şi marţi la Ingolstadt deoarece fabrica din Gyor (nord-vestul Ungariei) nu mai livrează motoare.
Sindicatul independent al angajaţilor Audi din Ungaria (AHFSZ) a declanşat joi o grevă de o săptămână, pe fondul nemulţumirilor legate de salarii. Sindicatul cere majorarea imediată a salariilor cu cel puţin 18%, dar nu mai puţin de 75.000 forinţi (235 euro) pe lună. De asemenea, sindicaliştii cer ca plafonul anual pentru beneficiile non-salariale să fie majorat de la 620.000 de forinţi la 787.000 de forinţi.
Ultima ofertă a conducerii este în linie cu oferta anterioară de majorare a salariilor, respectiv 20% pe total în perioada 2019 - 2020, au anunţat liderii de sindicat.
Audi, care face parte din grupul german Volkswagen, are aproximativ 13.000 de angajaţi la fabrica din Gyor, iar 9.000 sunt membri AHFSZ.
Reprezentanţii Audi nu au comentat informaţiile legate de mişcarea de protest.
Alţi importanţi producători auto din Ungaria sunt General Motors, Daimler, Opel şi Suzuki Motor Corp. 

AGERPRES

×