x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fabricile din China eliberează în atmosferă mii de tone de gaze ilegale

Fabricile din China eliberează în atmosferă mii de tone de gaze ilegale

23 Mai 2019   •   17:00
Fabricile din China eliberează în atmosferă mii de tone de gaze ilegale

Fabricile din nord-estul Chinei au eliminat în atmosferă cantităţi mari de gaze care afectează stratul de ozon, încălcând astfel tratatul internaţional din 1987, transmite The Guardian. Studiul a fost efectuat de oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud. 

Din 2013, emisiile anuale ale chimicalei interzise Chlorofluorocarbon-11 (CFC-11) din regiune au crescut la 7.000 de tone, potrivit unui raport publicat în jurnalul Nature. “Măsurătorile noastre arată un nivel mare de poluare când aerul vine din zonele industriale” din China, a spus un co-autor al studiului, Sunyoung Park de la Universitatea Naţională Kyungpook din Coreea de Sud.

CFC-11 a fost puternic folosit între 1970 şi 1980. În 1987, prin Protocolul de la Montreal, CFC-11 a fost interzis, împreună cu alte chimicale care afectează stratul de ozon. După adoptarea protocolului, concentraţia globală de CFC-11 a scăzut semnificativ până în 2012. Anul trecut, oamenii de ştiinţă au descoperit o creştere a concentraţiei între 2013 şi 2017. Având în vedere că CFC-11 nu este produsă în mod natural, schimbare concentraţiei trimite doar la apariţia de noi emisii.

Dovezile trimit către estul Asiei, însă nu poate fi definită cu exactitate originea.

×
Subiecte în articol: poluare China fabrici gaze ilegale cfc-11