x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook, acuzat de discriminare de un minister american

Facebook, acuzat de discriminare de un minister american

18 Aug 2018   •   18:00
Facebook, acuzat de discriminare de un minister american

Ministerul Locuinţei din SUA a anunţat vineri că a depus plângere împotriva Facebook, acuzând reţeaua socială că autorizează practici discriminatorii pe platforma sa, relatează AFP. 

"Facebook le permite celor care dau anunţuri să aibă controlul asupra anunţurilor imobiliare pe care le primesc utilizatorii în funcţie de rasă, culoarea pielii, religie, sex, statutul matrimonial, ţara de origine, eventualitatea unui handicap sau codul poştal", a denunţat ministerul într-un comunicat. 

Acesta afirmă că Facebook le propune agenţiilor instrumente care le permit să ţintească locatarii sau viitorii cumpărători de case sau de apartamente în funcţie de culoarea pielii şi de originea lor socială. 

"Nu există discriminare la Facebook. Este interzisă de reglementările noastre interne", a declarat grupul pentru AFP. 

"În cursul anului trecut am întărit sistemele pentru a le proteja împotriva oricărei utilizări deturnate", a adăugat reţeaua socială, precizând că va coopera "direct" cu ministerul pentru a încerca să răspundă îngrijorărilor. 

Unele anunţuri imobiliare nu se îndreaptă uneori decât către anumiţi utilizatori, în timp ce alţii, care au un handicap sau practică o anumită religie, nu pot să le vadă, a mai acuzat ministerul. 

În plus, de multe ori anunţurile nu le parvin unor utilizatori al căror profil de Facebook indică faptul că sunt "interesaţi de America latină, Canada, Asia de Sud-Est, China, Honduras sau Somalia", mai precizează instituţia.AGERPRES

×
Subiecte în articol: facebook