x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook admite că a colectat și colectează în continuare datele utilizatorilor care nu au cont pe această platformă

Facebook admite că a colectat și colectează în continuare datele utilizatorilor care nu au cont pe această platformă

de Oana Pavelescu    |    17 Apr 2018   •   17:06
Facebook admite că a colectat și colectează în continuare datele utilizatorilor care nu au cont pe această platformă

Într-un articol publicat pe Facebook Newsroom de David Baser, Product Management Director la Facebook, acesta recunoaste că platforma de socializare colectează date ale persoanelor care nu sunt logate sau chiar nu au un cont pe această rețea socială.

Baser însă ratează să dea o explicație a motivului pentru care Facebook face acest lucru. Explicația, dacă o putem numi astfel, este că alte aplicații nu știu cine folosește Facebook. La această așa-zisă explicație reacția imediată este o sprânceană ridicată a mirare.

Product Management Directorul merge mai departe cu explicațiile și aduce un argument îndoielnic: ”și alții fac la fel. [...] Ca și Facebook, și alte companii își iau informațiile din aplicații și site-uri care se folosesc de ele. Twitter, Pinterest și Likedin au opțiuni de Like și Share pentru a-i ajuta pe utilizatori să împărtășească diverse informații. Google are serviciul analytics. Amazon, Google și Twitter oferă servicii de publicitate."

După acestă explicație am putea trage concluzia că este în regulă ceea ce face Facebook cu datele utilizatorilor pentru că și ceilalți fac la fel, numai că nu este deloc așa.

Extragerea și folosirea datelor utilizatorilor trebuie reglementată prin lege. Dat fiindcă datele au ajuns resursă (sursă de venit), trebuie reglementată exploatarea lor prin legi clare și stricte astfel încât acestea să nu fie folosite abuziv.

×