x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook își intensifică lobby-ul la Washington DC, înainte ca Zuckerberg să compară în fața senatorilor

Facebook își intensifică lobby-ul la Washington DC, înainte ca Zuckerberg să compară în fața senatorilor

de Oana Pavelescu    |    29 Mar 2018   •   16:04
Facebook își intensifică lobby-ul la Washington DC, înainte ca Zuckerberg să compară în fața senatorilor

Facebook face lobby intens în Washington DC, cu câteva zile înainte ca Mark Zuckerberg să compară în fața comisiei Senatului american, angajează 12 specialiști în politici publice, pentru sediul său din capitala americană.

Facebook trebuie să dea explicații în privința modului în care sunt folosite datele celor care sunt prezenți pe platforma de socializare, după izbucnirea scandalului legat de Cambridge Analytica care a folosit abuziv datele a 50 de milioane de utizatori, în campanii electorale.

Platforma socială este de mai multă vreme investigată în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile din 2016. 

Luther Lowe, vicepreședintele politicilor publice la Yelp, a declarat pentru The Guardian că valul de angajări de la Facebook, face parte din efortul companiei de a ajunge din urmă Google. Prezența Facebook în Washington DC este la la jumătate față de Google, care la rândul ei a trecut prim mai multe scandaluri legate de confidențialitatea datelor.

Compania mamă a Google. Alphabet, a cheltuit 18 milioane de dolari în lobby în anul 2017, din care 6 au fost cheltuite în numai 3 luni. Această sumă este cea mai mare cheltuită vreodată pentru lobby în Washington DC. 

Zickerberg va depune mărturie în fața comisiei senatoriale în luna Aprilie, mărturie care va fi făcută sub jurământ.

În anul 2017, Facebook a cheltuit peste 11 milioane de dolari în lobby la Washington, în creștere cu 3 milioane față de anul 2016.

×