x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facţiunile palestiniene din Fâşia Gaza şi Israelul au ajuns la un acord de încetare a focului

Facţiunile palestiniene din Fâşia Gaza şi Israelul au ajuns la un acord de încetare a focului

de Mediafax    |    13 Mar 2012   •   10:55
Facţiunile palestiniene din Fâşia Gaza şi Israelul au ajuns la un acord de încetare a focului

Factiunile palestiniene din Fasia Gaza si Israelul au ajuns la un acord de incetare a focului "complet si reciproc", dupa patru zile de violente, a declarat pentru AFP un responsabil din serviciul de informatii egiptean in noaptea de luni spre marti, arata MEDIAFAX.

"Un acord complet si reciproc pentru incetarea ostilitatilor actuale intre cele doua parti, inclusiv o oprire a asasinatelor, a intrat in vigoare la ora 01:00 in dimineata de marti", a precizat acest responsabil implicat in medierea egipteana pentru reinstaurarea unui armistitiu in Gaza.

Acesta din urma a declarat sub anonimat ca Egiptul va supraveghea respectarea acestui acord de incetare a focului.

Nici biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, nici armata nu au facut comentarii.

Responsabilul din cadrul serviciului de informatii egiptean a adaugat ca acordul a survenit ca urmare a "discutiilor intensive" ale Egiptului cu cele doua tabere cu scopul de a "opri operatiunile militare impotriva Fasiei Gaza si pentru a pune capat varsarii de sange palestinian".

In total 25 de palestinieni, dintre care majoritatea membri ai ramurii armate a miscarii radicale Jihadul islamic, Brigazile Al-Qods, au fost ucisi de la inceputul confruntarilor vineri si cel putin alti 83 au fost raniti.

In acelasi timp, aproape 150 de proiectile lansate de gruparile armate din Gaza au cazut in Israel si peste 50 au fost distruse in aer. Cel putin cinci persoane au fost ranite in Israel.

×
Subiecte în articol: pace Israel violente gaza