x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FADERE dă în judecată Charlie Hebdo pentru jugnirea adusă Simonei Halep

FADERE dă în judecată Charlie Hebdo pentru jugnirea adusă Simonei Halep

17 Iun 2018   •   17:40
FADERE dă în judecată Charlie Hebdo pentru jugnirea adusă Simonei Halep

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa, FADERE, anunţă duminică într-un comunicat că va deschide în cursul zilei de luni un proces împotriva publicaţiei "Charlie Hebdo", pentru caricatura prin care o ironizează pe marea tenismenă Simona Halep şi pe români în general. 

Imediat după ce a câştigat turneul Roland Garros, jurnaliştii de la "Charlie Hebdo" au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câştigat şi striga "fier vechi, fier vechi". 

''Considerăm de prost gust si inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi "ţigancă", se cultivă şi mai mult confuzia dintre români şi rromi şi se influenţează negativ percepţia pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franţa este formata din sute de mii de intelectuali, artişti sau muncitori. Prin seriozitatea şi hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcţii de răspundere este impresionant'', scrie FADERE în comunicatul de presă transmis AGERPRES. 

"Umorul fin, specific artiştilor şi oamenilor inteligenţi, de această dată a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării ştiinţifice franceze la care românii să nu-şi fi adus contribuţia. Pentru răfuiala lor cu grupuri izolate de rromi, probabil cei de la "Charlie Hebdo" vor considera 'fier vechi' şi cel mai cunoscut simbol al Franţei, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovaţia unui român şi fiecare piesă metalică e fabricată în România" - a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.AGERPRES

×