x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia se confruntă cu intimidări, ameninţări şi minciuni

Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia se confruntă cu intimidări, ameninţări şi minciuni

29 Mai 2018   •   14:46
Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia se confruntă cu intimidări, ameninţări şi minciuni

Familia jurnalistei de investigaţii asasinate în Malta, Daphne Caruana Galizia, se confruntă cu intimidări, ameninţări şi minciuni, potrivit fiului jurnalistei, scrie The Guardian.

Paul Caruana Galizia a spus în cadrul festivalului de literatură Hay din Wales că simte că se află într-un război cu statul, la şapte luni după ce mama sa a fost ucisă de o bombă amplasată sub maşina ei.

Caruana Galizia a muncit timp de 30 de ani ca jurnalistă de investigaţie, fiind atentă la cazurile de corupţie de la nivel înalt.

La momentul morţii sale, existau 50 de procese deschise împotriva jurnalistei, cinci dintre ele fiind cazuri de defăimare penală.

Paul Caruana Galizia a spus că ameninţările şi dezinformarea au continuat după moartea mamei sale, a apărut inclusiv un zvon potrivit căruia bomba a fost pusă de către fratele său.

Toţi cei trei copii ai jurnalistei au părăsit Malta, însă continuă să sulinieze cazul. “Este război”, a spus Paul. “Nu trebuia să fie aşa, dar nu ne putem baza pe faptul că ancheta este făcută corespunzător. Nu putem să stăm şi să ne gândim că lucrurile se mişcă”.

O altă poveste care circulă în Malta spune că jurnalista investiga grupările criminale, nu guvernul, ceea ce nu este adevărat, potrivit fiului acesteia.

 

×