x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Farage: Refugiaţi sirieni, da, imigranţi români şi bulgari, nu!

Farage: Refugiaţi sirieni, da, imigranţi români şi bulgari, nu!

29 Dec 2013   •   19:27
Farage: Refugiaţi sirieni, da, imigranţi români şi bulgari, nu!

Liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP, anti-imigraţie), Nigel Farage, a surprins duminică prin faptul că a cerut ca Marea Britanie să primească mai mulţi refugiaţi sirieni.

“Cred că refugiaţii sunt un element foarte diferit de imigraţia economică şi cred că această ţară ar trebui să onoreze spiritul declaraţiei din 1951 privind statutul refugiaţilor”, a declarat Nigel Farage pentru BBC.

“Cred efectiv că avem toţi responsabilitatea, noi care trăim liberi în Occident, de a încerca să-i ajutăm pe unii dintre aceşti sirieni care fug deoarece se tem pentru viaţa lor”, a afirmat el.

Premierul conservator David Cameron, numărul doi al guvernului şi lider al liberal-democraţilor Nick Clegg, precum şi liderul partidului de opoziţie laburist Ed Miliband au dat publicităţii la începutul săptămânii un comunicat comun în care cer britanicilor să acorde mai mult sprijin financiar refugiaţilor sirieni.

Această declaraţie comună susţine apelul Naţiunilor Unite de a colecta suma de patru miliarde de dolari pentru a veni în sprijinul refugiaţilor sirieni. Dar Guvernul a refuzat să primească refugiaţi sirieni în Regatul Unit argumentând că este preferabil să acorde sprijin financiar în regiune.

Problema imigraţiei este în prezent în centrul dezbaterilor politice britanice, în special ca urmare a liberalizării pieţei muncii în UE, începând de la 1 ianuarie, pentru lucrătorii bulgari şi români. Londra a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie o înăsprire a condiţiilor privind accesul imigranţilor la ajutoare sociale.

Nigel Farage a cerut menţinerea restricţiilor aplicate românilor şi bulgarilor, care nu pot să exercite până la 31 decembrie decât un număr limitat de meserii în UE, adaugă sursa citată. Premierul David Cameron şi-a exprimat de asemenea intenţia de a cere limite privind libera circulaţie în UE, declanşând nemulţumirea Bruxelles-ului.




×
Subiecte în articol: nigel farage