x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fâşia Gaza, bombardată de aviaţia şi marina israeliene. Un copil de cinci ani, ucis în timpul asediului (VIDEO)

Fâşia Gaza, bombardată de aviaţia şi marina israeliene. Un copil de cinci ani, ucis în timpul asediului (VIDEO)

19 Noi 2012   •   08:56
Fâşia Gaza, bombardată de aviaţia şi marina israeliene. Un copil de cinci ani, ucis în timpul asediului (VIDEO)
Sursa foto: MAHMUD HAMS/AFP

Aviaţia şi marina israeliene au reluat astăzi bombardamentele asupra Fâşiei Gaza. Trei persoane au fost ucise, între care un copil în vârstă de cinci ani, după ce ieri, în cea mai sângeroasă zi a ofensivei "Pilon de Apărare", au fost ucişi 31 de plaestinieni.

"Numărul martirilor a ajuns la 80 odată cu uciderea lui Nisma Abu Zorr, în vârstă de 23 de ani, Mohammed Abu Zorr, în vârstă de cinci ani, şi Ahid al-Qatati, în vârstă de 35 de ani, într-un raid aerian care a vizat cartierul Zeitun, în oraşul Gaza", a declarat pentru AFP Ashraf al-Qudra, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Începând de miercuri, când a fost declanşată operaţiunea militară israeliană "Pilon de Apărare" odată cu asasinarea, la Gaza, a lui Ahmad Jaabari, şeful operaţiunilor militare Hamas, 83 de persoane au fost ucise, între care 80 de palestinieni, majoritatea civili, şi trei israelieni.

În afară de raidul asupra cartierului Zeitun, aviaţia israeliană a distrus total un sediu de poliţie din oraşul Gaza, în noaptea de duminică spre luni.

Nave de război israeliene au bombardat, de asemenea, Fâşia Gaza, în cursul nopţii trecute, potrivit unor corespondenţi AFP.

De partea cealaltă, sirenele de alertă antiaeriană au răsunat duminică la Tel Aviv pentru a patra zi consecutiv. Poliţia a anunţat ulterior că două dintre rachetele lansate au fost interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome.

Şapte israelieni au fost răniţi, iar o clădire de patru etaje a fost lovită din plin.

"Pilon de Apărare" este cea mai vastă operaţiune militară pe care Israelul o efectuează împotriva Fâşiei Gaza după ofensiva devastatoare "Plumb Topit", în perioada decembrie 2008-ianuarie 2009, care a condus doar la o încetare temporară a tirurilor de rachete.

×