x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fata care l-a încurajat pe iubitul ei să se sinucidă a pierdut apelul pentru acuzația de ucidere din culpă

Fata care l-a încurajat pe iubitul ei să se sinucidă a pierdut apelul pentru acuzația de ucidere din culpă

08 Feb 2019   •   16:32
Fata care l-a încurajat pe iubitul ei să se sinucidă a pierdut apelul pentru acuzația de ucidere din culpă

Michelle Carter, fata care l-a încurajat pe iubitul ei să se sinucidă, a pierdut apelul pentru ucidere din culpă, vineri, 8 februarie, transmite news.com.au.

Aflat în duba sa, adolescentul Conrad Roy a trimis un ultim mesaj pentru a cere ajutor, pe 13 iulie 2014. Tânărul, în vârstă de 18 ani, care avea un istoric medical privind bolile mintale, i-a scris iubitei sale Michelle Carter, cu care avea o relație la distanță, pentru a o informa că încearcă să se sinucidă prin inhalare de gaz.

„Nu te gândi. Trebuie doar să o faci Conrad. Cu cât dai mai mult înapoi, cu atât te va consuma mai mult. Nu mai aștepta. Dacă vrei asta atât de mult, este momentul să o faci azi. În sfârșit o să fii fericit în rai. Nu o să mai fie durere. Este ok să fii speriat, este normal. Totuși, urmează să mori.”, a fost mesajul pe care i l-a trimis înapoi Carter, în vârstă de 17 ani atunci.

După moartea adolescentului, Carter i-a trimis un mesaj unei colege în care a spus că este vina ei. „Aș fi putut să-l opresc, dar i-am spus să se întoarcă în mașină.”. Aceasta a recunoscut că este îngrijorată că polițiștii o să găsească telefonul lui Roy. „Sunt terminată. Familia lui o să mă urască și aș putea să ajung la pușcărie.”

Schimbul de mesaje dintre ei a fost un factor decisiv în moartea lui Roy, potrivit procurorilor.

În iunie 2017, Carter, acum în vârstă de 22 de ani, a fost acuzată de omor din culpă, iar pe 3 august anul trecut a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare și o perioadă de probă de cinci ani.

Astăzi, Carter s-a aflat din nou în fața tribunalului. Tinerei, care nu a stat până acum nicio zi în închisoare, i s-a spus că acuzațiile și, implicit, condamnarea rămân în picioare, în ciuda apelului. Judecătorii au criticat-o pentru că nu a încercat să-l oprească pe Conrad Roy.

„După ce l-a convins să se întoarcă în mașina plină cu monoxid de carbon, nu a făcut absolut nimic să-l ajute”, a spus judecătorul Scott Kafker. „Nu a sunat după ajutor și nici nu i-a spus să iasă din mașină când îl asculta cum moare.”, a mai adăugat acesta.

 

×