x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mamă la 9 ani. Tatăl de 17 ani este căutat de poliţie

Mamă la 9 ani. Tatăl de 17 ani este căutat de poliţie

06 Feb 2013   •   14:14
Mamă la 9 ani. Tatăl de 17 ani este căutat de poliţie
Sursa foto: Mugur Varzariu/Intact Images

O fetiţă de nouă ani din Mexic a născut o fată, potrivit autorităţilor din statul Jalisco, tatăl, un adolescent de 17 ani, fiind căutat acum sub acuzaţia de viol.

Fata, pe care o cheamă Dafne, avea opt ani când a rămas însărcinată. Tatăl copilului a fugit, fiind acum căutat de poliţie.

"Îl căutăm în prezent pe acest tânăr (tatăl copilului n.r.). Este un caz de viol sau de abuz sexual", a declarat procurorul Jorge Villasenor, care se ocupă de caz.

Fata de nouă ani a născut pe 27 ianuarie, în spitalul Zoquipan, o fetiţă de 2,5 kilograme. Ambele au fost externate week-end-ul trecut în stare bună.

Fata de nouă ani face parte din tribul indigen Wayuu. Pe 27 ianuarie aceasta a venit la spital având contracţii şi hemoragie. Era însărcinată în săptămâna 39. Tribul Wayuu este cunoscut pentru vârsta foarte mică la care femeile nasc.

Săptămâna trecută, în China, o altă fetiţă de nouă ani a dat naştere unui băieţel, într-un spital din Changchun. Aceasta era însărcinată în opt luni şi jumătate, născând prin cezariană.

Autorităţile din China nu ştiu încă cine este tatăl, care, oricum, riscă să fie închis pentru viol, o sentinţă care se dă automat bărbaţilor care fac sex cu minore sub 14 ani în această ţară.

Cea mai tânără mamă din istoria cunoscută a rămas însărcinată la vârsta de cinci ani. Este vorba de Lina Medina, din Peru, care a rămas gravidă la cinci ani şi opt luni şi a născut un băieţel normal la vârsta de şase ani şi cinci luni.

Întâmplarea a avut loc în 1939. Fiul acesteia a aflat abia la vârsta de 10 ani că Lina Medina este mama şi nu sora lui. 

×
Subiecte în articol: sarcina gravida mexic