x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Favorit - Joseph Ratzinger, Papa?

Favorit - Joseph Ratzinger, Papa?

13 Apr 2005   •   00:00

Catolici din toata lumea au asteptat ore in sir permisiunea de a se reculege la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea.

Numerosi pelerini, cei mai multi dintre ei polonezi, au ramas la Vatican dupa funeraliile de saptamana trecuta pentru a se ruga la locul unde se odihneste cel care a fost Karol Wojtyla, unul dintre cei mai iubiti Papi din istoria catolicismului.

VESNICIE. Miile de credinciosi au putut vedea o placa simpla de marmura alba, avand inscriptia "Ioannes Paulus PP II - 16 X 1978 - 2 IV 2005", placa pe care este marcat momentul in care polonezul Karol Wojtyla a devenit Papa si data mortii. Basorelieful de pe placa funerara o reprezinta pe Fecioara Maria, cu un copil pe genunchi si inconjurata de ingeri. Mormantul seamana cu o chilie de manastire si se afla langa cel al Reginei Cristina a Suediei, decedata in 1689, si cel al Reginei Carol a Ciprului, moarta in anul 1487. In stanga lui Ioan Paul al II-lea se odihneste Papa Pius al VI-lea, cel care a condus destinele Bisericii Catolice in perioada 1775-1799. Pelerinii au putut vedea un loc de veci simplu, in care pana in anul 2000 s-a odihnit Ioan al XXIII-lea, beatificat si transferat in Capela Sfantul Ieronim a Basilicii Sfantul Petru.

HABEMUS PAPA? Cardinalul german, conservatorul Joseph Ratzinger, este considerat succesor favorit al Papei Ioan Paul al II-lea. Doar cinci zile mai sunt pana cand Conclavul din 18 aprilie va decide persoana care va urca pe Scaunul Papal. In acest timp, ziarele italiene apreciaza ca Joseph Ratzinger ar putea conta pe voturile a 40 din cei 50 de cardinali electori. Ziarul La Republica scrie ca Ratzinger, care va implini 78 de ani peste doua zile, a strans deja destule voturi pentru a fi desemnat Papa. (Radu Croitoru)

×
Subiecte în articol: externe