x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI îl anchetează pe bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime în timpul marșului din Virginia

FBI îl anchetează pe bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime în timpul marșului din Virginia

13 Aug 2017   •   10:50
FBI îl anchetează pe bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime în timpul marșului din Virginia

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o anchetă privind circumstanţele în care o femeie a murit după ce sâmbătă a fost lovită de un automobil intrat în viteză într-un grup de participanţi la o contramanifestaţie împotriva militanţilor de extremă-dreapta la Charlottesville, statul american Virginia, relatează duminică Reuters şi AFP. 

Deschiderea acestei anchete a fost anunţată într-un comunicat de divizia din Richmond a FBI. 

Victima este o femeie de 32 de ani. Alte 19 persoane au fost rănite de maşina intrată în viteză în demonstranţi pe o stradă din centrul oraşului Charlottesville, situat la circa 190 km sud-vest de capitala federală a SUA. 

Într-un alt incident, doi ofiţeri de poliţie aflaţi într-un elicopter care monitoriza protestele au murit atunci când aparatul de zbor s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din apropiere de Charlottesville. 

Oficialităţile locale din Charlottesville au aprobat în martie desfăşurarea marşului de protest al naţionaliştilor albi 'Unite the Right', în centrul oraşului, dar au anulat evenimentul şi au decretat starea de urgenţă locală după izbucnirea violenţelor. 

Grupurile de naţionalişti albi protestează la Charlottesville împotriva unei decizii a primăriei de a înlătura statuia unui general care a condus forţe armate sudiste în Războiul Civil din SUA. AGERPRES

×