x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI susține că atacatorul saudit din Florida a acţionat singur

FBI susține că atacatorul saudit din Florida a acţionat singur

09 Dec 2019   •   22:10
FBI susține că atacatorul saudit din Florida a acţionat singur

Anchetatorii consideră că locotenentul Forţelor Aeriene Saudite care a omorât vineri trei persoane şi a rănit alte opt la o bază a Marinei SUA din Pensacola, în Florida, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie, a acţionar singur, a anunţat duminică FBI, potrivit Reuters.

Rachel Rojas, agent special responsabil de biroul FBI din Jacksonville, a spus că atacatorul a folosit o armă model Glock 45 de 9 mm pe care a cumpărat-o legal în Florida.

„Conform evaluării noastre actuale, atacul a fost comis de o singură persoană înarmată, iar în acest caz nu au fost făcute arestări”, a declarat Rojas, anchetatoare principală în acest caz, într-o conferinţă de presă.

„Lucrăm intens pentru a-i descoperi motivele şi aş cere răbdare pentru a face lucrurile cum trebuie”, a mai afirmat ea.

Autorităţile au confirmat că suspectul era un membru al Forţelor Aeriene Regale Saudite care se afla la respectiva bază ca parte a unui program de instruire al Marinei SUA menit a strânge legăturile cu aliaţii străini.

FBI l-a identificat ca fiind locotenentul Mohammed Saeed Alshamrani, în vârstă de 21 de ani.

Un adjunct de şerif l-a împuşcat mortal pe atacator, au spus autorităţile. A fost al doilea atac soldat cu morţi de la o bază militară din SUA în interval de o săptămână.

Într-un interviu apărut duminică, secretarul american al Apărării, Mark Esper (foto), a anunţat că a cerut forţelor armate să revizuiască securitatea la bazele militare şi procesul de triere a soldaţilor străini care vin în SUA pentru instruire.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fbi Pensacola