x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Femei însărcinate printre migranţii care nu sunt lăsaţi să ancoreze în Tunisia

Femei însărcinate printre migranţii care nu sunt lăsaţi să ancoreze în Tunisia

25 Iul 2018   •   15:29
Femei însărcinate printre migranţii care nu sunt lăsaţi să ancoreze în Tunisia

Două femei însărcinate se află în grupul de migranţi lăsaţi să naufragieze pentru aproape două săptămâni, după ce Tunisia a devenit a patra ţară care a refuzat să permită intrarea bărcii pe teritoriul ei, scrie The Guardian.

Migranţii, salvaţi de un vapor tunisian, după ce au fost găsiţi pe o mică barcă din lemn, au fost nevoiţi să ancoreze la zeci de kilometri de ţărm, în urmă cu 13 zilei, iar proviziile de mâncare şi medicamente se diminuează.

Grupul de 40 de migranţi a plecat din Libia, pe o rută folosită des de cei care vor să ajungă în Europa.

Acestora nu li s-a permis intrarea în Malta, Franţa, Italia, iar acum li s-a refuzat intrarea în Tunisia. Pasagerii şi echipajul navei umanitare, Sarost 5, au devenit pioni într-un joc politic mult mai larg, în contextul în care Europa doreşte ă crească presiunea asupra Africii de Nord, pentru a controla mai bine rutele de migranţi care trec prin apele sale.

Condiţiile de la bordul navei, care este prost echipată pentru astfel de circumstanţe, se deteriorează rapid. “Situaţia de la bordul navei este foarte rea”, a spus Mongi Slim, membru Semiluna Roşie din Tunisia. “Este cald şi sunt vânturi puternice. Căpitanul a spus că nu mai lasă provizii medicale şi mâncare la bord, pentru a pune mai multă presiune pe guvernul tunisian. În orice caz, credem că s-a răzgândit, ceea ce înseamnă că vom avea doctori, ginecologi şi asistente pe navă ori în această după-amiază ori mâine”.

 

×