x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Femeie agresată sexual de un grup de adolescenţi într-un autobuz în Casablanca

Femeie agresată sexual de un grup de adolescenţi într-un autobuz în Casablanca

23 Aug 2017   •   15:57
Femeie agresată sexual de un grup de adolescenţi într-un autobuz în Casablanca

Un videoclip cu o tânără agresată sexual de un grup de tineri, într-un autobuz în Casablanca, a stârnit revoltă în Maroc şi a reînceput o dezbatere privind violenţele împotriva femeilor în ţara musulmană, scrie The Independent.

Videoclipul, care a fost postat pe Internet, duminică, surprinde patru băieţi care agresează sexual o femeie, în timp ce râd, îi rup hainele şi o insultă în arabă. Femeie, care are dificultăţi de învăţare, conform declaraţiei autorităţilor, plânge şi strigă după ajutor, în timp ce nici şoferul autobuzului, nici vreun pasager nu intervine.

Agresiunile sexuale şi abuzurile asupra femeilor sunt frecvente în Maroc, unde un sondaj naţional a descoperit că aproape două treimi dintre femei au fost victimele abuzului fizic, psihologic, sexual sau economic.

Luni, autorităţile din Maroc au arestat şase băieţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, pentru “presupusa implica în agresiunea femeii”, care sunt puşi sub investigaţie.

În timp ce videoclipul a fost condamnat de unii, alţii au afirmat că femeia “a provocat bărbaţii purtând haine provocatoare”. Un bărbat a scris pe Facebook: “Condamn actul, dar acoperă-te, aceasta a fost uşor de dezbrăcat.”.

×