x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Femeie de serviciu, condamnată la 10 ani de închisoare din cauza CV-ului

Femeie de serviciu, condamnată la 10 ani de închisoare din cauza CV-ului

23 Noi 2018   •   10:09
Femeie de serviciu, condamnată la 10 ani de închisoare din cauza CV-ului

Grecia este cutremurată de un scandal neobișnuit. Un tribunal din Atena a condamnat o femeie de serviciu la 10 ani de închisoare pentru că a mințit în CV, potrivit Daily Mail.

Potrivit presei, femeia în vârstă de 53 de ani a spus că a absolvit 6 clase, dar de fapt ea terminase doar 5 clase primare. Ea a lucrat în ultimii 15 ani la o maternitate de stat, până când șefii ei au descoperit că ea avea doar 5 clase, iar condiția pentru a putea să fie angajată ca femeie de serviciu era să fi absolvit cel puțin 6 clase primare.

Mai mult, ea ar fi falsificat un certificat care atesta că ea a absolvit 6 ani de școală, pentru a putea obține slujba de femeie de serviciu.

Femeia a fost acuzată de fraudă cu fonduri publice și condamnată la 10 ani de închisoare. Cazul a stârnit un val de indignare în toată Grecia. Liga Elenă pentru Drepturile Omului a spus că decizia nu este doar inumană, ci este un semn al bolii sistemului de justiție din țară.

Presa de la Atena spune că un procuror al Curții Supreme va revizui cazul săptămâna viitoare, astfel că femeia ar putea scăpa de pedeapsa grea cu închisoarea.

×
Subiecte în articol: grecia inchisoare