x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FENOMEN INCREDIBIL în Marea Britanie. Ce au descoperit jurnaliştii de la Sky News în rândul elevilor britanici (VIDEO)

FENOMEN INCREDIBIL în Marea Britanie. Ce au descoperit jurnaliştii de la Sky News în rândul elevilor britanici (VIDEO)

29 Apr 2014   •   10:28
FENOMEN INCREDIBIL în Marea Britanie. Ce au descoperit jurnaliştii de la Sky News în rândul elevilor britanici (VIDEO)

Un nou fenomen ia amploare în Marea Britanie. Jurnaliştii de la Sky News au scos la iveală faptul că sute de elevi, chiar şi cei aflaţi la vârsta adolescenţei, sunt incapabili să folosească toaleta sau să mănânce cu ajutorul furculiţei şi cuţitului. Mai mult, potrivit Sky News, au fost raportate cazuri de elevi, care nu au niciun fel de problemă medicală, dar care poartă scutece la ore, chiar şi după vârsta de 5 ani.

Scroll pentru video

Sky News a delegat Fundaţia Naţionala pentru Cercetare în Educaţie sa intervieveze directori de şcoli, învăţători şi profesori despre experienţele acestora cu elevii care vin la ore purtând scutece.

Astfel, aproape 1 din 10 directori de şcoală întrebaţi a răspuns că în ultimul an cel puţin un copil cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani a mers la şcoală purtând scutece. Asta înseamnă 5% dintre cei care au participat la sondaj.

Mai mult, 1 din 20 de directori susţine că în 2013, cel puţin un copil cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani a purtat scutece la şcoalî.

La sondaj au participat 602 profesori de şcoală primara şi 561 de profesori de şcoala generală.

Experţii susţin că nu numai elevii din medii defavorizate ajung în această situaţie, dar şi copiii care provin din familii în care ambii părinţi lucrează foarte mult şi nu au timp să se ocupe de aceste probleme.

"Vedem din ce în ce mai mulţi copii care vin purtând scutece la şcoală. Aflăm că din ce în ce mai mulţi copii au probleme cu mersul la toaletă, chiar şi la vârste mai înaintate. Este o situaţie cât se poate de serioasă", a declarat Anne-Marie Middleton, director şef adjunct la o şcoală din Dover.

Femeia susţine că foarte mulţi copii sunt prea jenaţi să recunoască faptul că poartă scutece. Mai mult, Middleton a spus că a fost martoră chiar şi la cazuri în care adolescenţi de 14 sau 15 ani, făra probleme medicale, n-au putu folosi toaleta, cuţitul şi furculiţa.

"Este o situaţie incredibilă. Sunt copii cărora le lipseşte 25% din educaţie", a spus Janet Marsh, şefa unui program de educare a copiilor.

×