x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fermierii bulgari vor să blocheze miercuri podul Giurgiu-Ruse

Fermierii bulgari vor să blocheze miercuri podul Giurgiu-Ruse

de Agerpres    |    29 Noi 2011   •   13:43

Fermierii bulgari din regiunea Ruse au anuntat ca in ziua de miercuri vor bloca circulatia pe Podul Prieteniei de peste Dunare, intre Giurgiu si Ruse, pentru circa 15-20 minute.


Ivan Karaivanov, coordonatorul protestului, a spus ca blocada podului va dura in jur de un sfert de ora. El a adaugat ca ministrul Finantelor Simeon Diankov trebuie sa fie inlocuit din functie. In cazul in care acest lucru nu se va intampla pana la 1 decembrie, agricultorii din nord-estul Bulgariei vor porni cu tractoarele spre capitala Sofia. Agricultorii din Ruse, precum si colegii lor din regiunile vecine au protestat marti pentru a doua zi consecutiv in zona podului Giurgiu-Ruse. La protest au participat in jur de 200 de tractoare care insa nu au blocat circulatia.


Agricultorii protestatari, in cea mai mare parte producatori de cereale, au defilat cu tractoarele si in alte zone ale tarii. In urma unei intalniri cu ministrul Agriculturii Miroslav Naidenov, Radoslav Hristov, vicepresedinte al Asociatiei nationale a producatorilor de cereale, a declarat ca protestele vor continua pe termen nelimitat. Hristov s-a declarat nemultumit de faptul ca ministrul Naidenov nu le-a propus protestatarilor nicio solutie. Reprezentantul fermierilor a precizat ca la protest participa circa 4.500 de persoane cu 2.500 de tractoare.

Fermierii sunt revoltati de faptul ca suma prevazuta pentru sectorul agricol in proiectul de buget pe 2012 este cu circa 115 milioane de euro mai mica decat de cea promisa de guvern printr-un acord semnat cu agricultorii in luna septembrie. Acest acord prevedea ca bugetul sectorului nu va fi mai mic de 285 milioane de euro.

×