x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malala Yousafzai, fetiţa pakistaneză care a fost împuşcată în cap de talibani, este în "stare bună şi stabilă"

Malala Yousafzai, fetiţa pakistaneză care a fost împuşcată în cap de talibani, este în "stare bună şi stabilă"

19 Oct 2012   •   16:19
Malala Yousafzai, fetiţa pakistaneză care a fost împuşcată în cap de talibani, este în "stare bună şi stabilă"

Malala Yousafzai, fetiţa pakistaneză de 15 ani care a fost împuşcată în cap de talibani, a reuşit să stea în picioare, cu ajutor, au anunţat vineri doctorii care au grijă de ea la un spital din Marea Britanie, potrivit AFP.

De asemenea, Malala comunică prin intermediul notiţelor, a spus doctorul Dave Rosser. Luni, fetiţa a fost transportată din Pakistan la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham.

Fetiţa a fost împuşcată de un comando de doi talibani antrenați pentru misiuni speciale, după ce a fost condamnată la moarte de un consiliu al talibanilor. SWAT-ul taliban numără circa 100 de soldați, cu vârste între 20-30 de ani, a căror „marcă” este împușcarea în cap, considerat un gest de onoare. Ordinul de executare a Malalei Yousufzai a fost dat de Maulana Fazlullah, poreclit Radio Mullah, pentru mesajele sale radiofonice războinice. Acesta a constituit primul obiect al criticilor fetiţei, supărată de faptul că talibanul ceruse închiderea școlilor de fete din Valea Swat, inclusiv școala în care învăța Malala, pe atunci în vârstă de 11 ani.

"Starea Malalei Yousafzai în această dimineaţă este bună şi stabilă. Familia fetiţei a rămas în Pakistan", potrivit unui comunicat al spitalului.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat că Malala are 15 ani, nu 14, aşa cum s-a spus până în prezent..

×
Subiecte în articol: Malala Yousafzai talibani sanatate pakistan