x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Fidel, un om excepţional!". Un cotidian cubanez a publicat noi imagini cu "El Comandante"

"Fidel, un om excepţional!". Un cotidian cubanez a publicat noi imagini cu "El Comandante"

03 Feb 2015   •   10:45
"Fidel, un om excepţional!". Un cotidian cubanez a publicat noi imagini cu "El Comandante"

Media cubaneze au publicat luni seara primele fotografii cu fostul preşedinte Fidel Castro după aproape jumătate de an. Totul cu intenţia de a risipi zvonurile care au circulat în ultimele săptămâni privind starea sa de sănătate, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Fidel este un om excepţional, titrează cotidianul Granma. Textul este însoţit de mai multe fotografii de la o întrevedere dintre părintele Revoluţiei cubaneze şi liderul Federaţiei Studenţilor Universitari de la Havana, Randy Perdomo Garcia.

Fidel Castro apare în aceste fotografii aşezat, în ţinută sportivă de culoare albastră, în timp ce discută cu Perdomo Garcia. Alături de Castro este soţia sa, Dalia Soto del Valle.

Articolul care însoţeşte fotografiile este semnat chiar de liderul studenţilor.

Instantaneele au fost realizate în cadrul unei reuniuni desfăşurate pe 23 ianuarie, la locuinţa fostului şef al statului, situată în vestul Havanei.

El Comandante nu a mai apărut în public de peste un an. Ultimele fotografii cu Fidel Castro au fost făcute la mijlocul lunii august 2014.

Tăcerea fostului lider cubanez în momentul în care s-a anunţat dezgheţarea relaţiilor cu SUA, pe 17 decembrie, a relansat numeroase zvonuri privind starea sa de sănătate.

Părintele Revoluţiei cubaneze, care s-a retras de la putere în 2006, este foarte sănătos şi are o stare de spirit foarte bună, a declarat, săptămâna trecută, teologul brazilian Frei Betto, prima persoană primită oficial de către Fidel Casto în ultimele 3 luni.

De la această întâlnire nu a fost difuzată însă nicio imagine. "El se află în turnul său de observaţie privilegiată şi este foarte optimist", a dat asigurări teologul brazilian.

×
Subiecte în articol: fidel castro