x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiecare şofer care trece prin Franţa trebuie să aibă două etiloteste în maşină

Fiecare şofer care trece prin Franţa trebuie să aibă două etiloteste în maşină

01 Iul 2012   •   11:16
Fiecare şofer care trece prin Franţa trebuie să aibă două etiloteste în maşină

O noua lege care obliga toti soferii din Franta, inclusiv soferii straini care ii traverseaza teritoriul, sa aiba la ei in permanenta doua aparate etilotest a intrat in vigoare. In caz contrar, soferii risca o amenda de 11 euro.

Legea, initiata de Nicolas Sarkozy, pe vremea in care era presedinte, are ca scop limitarea accidentelor rutiere. In Franta, consumul de alcool este principala cauza a accidentelor rutiere, cu o incidenta mai mare, chiar, decat a celor provocate de viteza excesiva. In medie 4.000 de oameni mor anual pe soselele din Franta.

Atunci cand a propus legea, Sarkozy a declarat ca spera ca noua masura sa salveze macar 500 de vieti pe an. Ideea e ca fiecare sofer care a baut sa-si efectueze un test inainte de a se urca la volan, pentru a vedea daca a depasit sau nu masura.

In Franta ai voie sa conduci daca ai baut, insa nivelul alcoolului din sange nu poate depasi 50 de miligrame la 100 de mililitri.

Aparatele etilotest pot fi de doua feluri. Exista varianta electronica, care poate fi refolosit, dar si varianta ieftina, a pungilor in care se sufla.

De altfel, motivul pentru care s-a acordat perioada de gratie de trei luni, este ca in Franta nu exista decat doua fabrici care produc astfel de etiloteste, in conditiile in care cererea va fi de cateva zeci de milioane de pungi.

×
Subiecte în articol: kit etilotest aparat etilotest