x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FIFA: Decizia lui Mutko de a se suspenda din funcție nu va afecta organizarea CM de fotbal 2018 din Rusia

FIFA: Decizia lui Mutko de a se suspenda din funcție nu va afecta organizarea CM de fotbal 2018 din Rusia

26 Dec 2017   •   14:30
FIFA: Decizia lui Mutko de a se suspenda din funcție nu va afecta organizarea CM de fotbal 2018 din Rusia

Decizia vicepremierului rus Vitali Mutko, însărcinat cu problemele sportului, preşedinte al Federaţiei de fotbal a Rusiei (RFS), de a se suspenda din funcţia de şef al RFS, nu va avea niciun impact asupra organizării CM de fotbal din 2018, a precizat marţi FIFA. 

FIFA a menţionat că ''înţelege'' decizia lui Mutko, care este şi în interesul CM 2018, şi îi mulţumeşte oficialului rus pentru munca depusă în vederea organizării în cele mai bune condiţii a turneului final de anul viitor. 

''În zilele următoare, FIFA va discuta cu părţile implicate şi va cădea de acord asupra paşilor viitori ce vor trebui făcuţi, împreună cu comitetele locale de organizare a CM'', se arată într-un comunicat al forului internaţional. 

Vicepremierul Vitali Mutko a anunţat că renunţă pentru şase luni la funcţia de preşedinte al Federaţiei de Fotbal din Rusia, pe durata procedurilor legate de apelul său la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

''Am cerut suspendarea mea din funcţie pentru o perioadă de şase luni, pe durata procedurii la TAS'', a afirmat Mutko. 

Vitali Mutko a precizat că îşi va continua activitatea de vicepremier şi va superviza pregătirile pentru Cupa Mondială 2018.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia cm fotbal 2018 vitali mutko fifa