x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Figura atentatorului de la Burgas, refăcută cu ajutorul computerului

Figura atentatorului de la Burgas, refăcută cu ajutorul computerului

01 Aug 2012   •   12:36
Figura atentatorului de la Burgas, refăcută cu ajutorul computerului

Politia bulgara a difuzat miercuri o imagine cu figura reconstituita a presupusului autor al atentatului antiisraelian comis luna trecuta in Bulgaria si in care au fost ucisi cinci turisti israelieni, soferul bulgar al autobuzului si atacatorul sinucigas.

In imagine apare un barbat tanar cu piele alba, ochi de culoare deschisa si par des, inchis la culoare.

"Fata atacatorului sinucigas de pe aeroportul din Burgas a fost reconstituita cu ajutorul tehnologiilor moderne, pe baza datelor disponibile", a anuntat Tvetan Tvetanov, ministrul bulgar de Interne.

Conform oficialului, dispozitivul exploziv a fost atasat de trupul atentatorului, Tvetanov infirmand varianta ca geanta in care se afla bomba sa fi fost plasata in cala autocarului.

Conform HuffingtonPost, care citeaza surse judiciare de la Sofia, atentatorul, ale carui amprente digitale si genetice nu apar in baza de date a niciunui serviciu secret din lume, ar fi petrecut cel putin 20 de zile in Bugaria inainte de a comite atentatul, ceea ce inseamna ca acesta a fost bine premeditat.

Israelul acuza Iranul ca ar fi comandat acest atentat, in urma caruia au fost ranite alte 30 de persoane, sarcina executarii revenind miscarii siite libaneze Hezbollah, ca executant.

×
Subiecte în articol: sinucigas atentat bomba burgas