x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipine: Furtuna Kai-Tak a provocat moartea a trei persoane; alte şase, date dispărute

Filipine: Furtuna Kai-Tak a provocat moartea a trei persoane; alte şase, date dispărute

16 Dec 2017   •   16:10
Filipine: Furtuna Kai-Tak a provocat moartea a trei persoane; alte şase, date dispărute

Furtuna tropicală Kai-Tak a lovit sâmbătă arhipelagul filipinez, viiturile şi alunecările de teren provocând decesul a trei persoane, potrivit autorităţilor, informează DPA.


Şase persoane au fost date dispărute în alunecări de teren în provinciile Leyte şi Samarul de Est, unde furtuna a fost mai intensă, potrivit agenţiei naţionale pentru intervenţii în caz de dezastre.

Două dintre victime, printre care şi un copil de doi ani, au fost luate de ape, în timp ce o a treia victimă a murit într-o alunecare de teren în oraşul Biliran din provincia Leyte, au mai precizat oficialităţile.

Kai-Tak a fost însoţită de rafele puternice de vânt de 80 de kilometri pe oră, care s-au intensificat la 110 kilometri pe oră la impactul cu ţărmul în provincia Samarul de Est, la 598 de kilometri est de Manila.

Furtuna se îndreaptă spre est cu 15 kilometri pe oră, potrivit serviciului meteorologic.

Peste 150.000 de oameni au fost afectaţi de furtună, inclusiv 40.000 care au fost forţaţi să-şi abandoneze locuinţele din calea Kai-Tak, potrivit agenţiei pentru dezastre.

Peste 11.000 de persoane au fost izolate în aeroporturi după ce autorităţile de coastă au suspendat cursele de feribot, iar cel puţin 10 curse interne au fost anulate, potrivit aceleiaşi autorităţi.

Arhipelagul filipinez este afectat de aproximativ 20 de taifunuri în fiecare an. În noiembrie 2013, supertaifunul Haiyan a ucis peste 6.000 de persoane, iar 1.000 au fost date dispărute în estul Filipinelor.

Cea mai severă furtună care a lovit Filipine în ultimele decenii, Haiyan a fost considerată una dintre cele mai puternice din lume în momentul în care a atins ţărmul. AGERPRES

×