x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipine: Împuşcături într-un complex hotelier din Manila. Statul Islamic revendică un atac

Filipine: Împuşcături într-un complex hotelier din Manila. Statul Islamic revendică un atac

01 Iun 2017   •   22:24
Filipine: Împuşcături într-un complex hotelier din Manila. Statul Islamic revendică un atac

Focuri de armă şi explozii au fost auzite într-un complex hotelier din capitala statului Filipine, Manila, care a fost înconjurat de poliţie, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

Experţi în securitate din cadrul centrului american pentru supravegherea website-urilor jihadiste (SITE) au semnalat pe Twitter că un purtător de cuvânt jihadist a atribuit 'atacul' unor 'lupi solitari' ai grupării Statul Islamic. 

Complexul Resort World Manila a anunţat pe reţelele de socializare că poliţia are situaţia sub control. Deocamdată nu au fost anunţate date privind eventuale victime. 

Martori oculari afirmă că au văzut mai mulţi indivizi înarmaţi în Resort World Manila. În cadrul acestui complex, situat aproape de aeroportul din Manila, funcţionează şi un cazinou. 

În urmă cu o săptămână, preşedintele Rodrigo Duterte a impus legea marţială pentru 60 de zile în regiunea Mindanao, unde armata filipineză a intervenit după ce insurgenţi islamişti au preluat controlul unei părţi a oraşului Marawi, iar lupte sunt în continuare în desfăşurare.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: filipine manila atac